Cumhurbaşkanı Kabinesini Topluyor! Masa Memur Maaş Zamları var

Cumhurbaşkanı Kabinesini Topluyor! Masa Memur Maaş Zamları var
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın kabinesini topluyor. Kabinenin masasında başta memurların temmuz zammı olmak üzere bir çok konu var. İşte detaylar..

Kabine Erdoğan başkanlığından uzun bir aradan sonra yarın toplanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın beştepe'de kabinesini toplayacak.

Tüm bakanların hazır olacağı toplantının ana konusu memur ve emeklinin temmuz zammı olacak. Memurlara verilecek zam oranı başta olmak üzere, torba yasa gibi kabinenin masasında önemli konular olacak.

Torba yasada neler var?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bunu yarın Kabine toplantısından sonra açıklamasını bekliyoruz. Müjdeleri vermesini bekliyoruz. En düşük memur maaşının 22 bin TL olacağını söylemişti zaten Cumhurbaşkanı Erdoğan en önemli başlığı bu olacak bu torba kanunun. Onun yanı sıra emeklilerin durumuyla ilgili de düzenlemelerin yer almasını bekliyoruz yine bu paket içinde.

Kira artış sınırlaması

Ayrıca kira artışının yüzde 25 ile sınırlanması yine bu pakette yer alacak

Vergi muafiyeti konusu

Bir başka konu yine gençlerin gözü kulağı orada olacak. Çünkü gençlere bir vaadi vardı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın. Bilgisayar ve telefon alımında vergi muafiyetinden yararlanmaları konusu. Bu konunun da yine pakette yer alması bekleniyor.

İsveç'in Nato Meselesi Gündemde

Türkiye'den NATO vizesi bekleyen İsveç'teki son gelişmeler Kur'an-ı Kerim'in yakılması bu skandal olay da ele alınacak. 6 Temmuz'da Brüksel'de yapılacak olan toplantı 11-12 Temmuz tarihlerinde Litvanya'daki NATO zirvesi öncesinde İsveç makamlarının izni ile gerçekleşen bu saldırıya dair bir tutum da Kabine toplantısında ele alınması bekleniyor.