Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memurlara ek ödeme talimatı geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memurlara ek ödeme talimatı geldi
28 Mayıs seçimleri öncesinde memurlara kira yardımı yapılacak. Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, memurlara ek ödeme konusunda açıklama yaptı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, memurlara kira yardımı yapılması için ilgili Bakanlıklara talimat verdi. Büyükşehirlerde çalışan memurların yaşam koşullarını iyileştirmek için adımlar atılıyor. Metropol bölgelerde görev yapan memurlara büyükşehir tazminatı ödenerek kira yardımı yapılacak.

MEMURA KİRA YARDIMI TALİMATI ERDOĞAN'DAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti seçim beyannamesinde yer alan "Megakent İstanbul başta olmak üzere bölgesel geçim endekslerini dikkate alarak kamu çalışanlarının sosyoekonomik koşullarını iyileştireceğiz" vaadi önemliydi.

Beyannamede belirtilen projenin ayrıntıları ortaya çıktı. Son dönemde özellikle büyükşehirlerde kira ücretlerinde önemli bir artış yaşandı. Bu nedenle Başkan Erdoğan'ın talimatıyla kira destekleri için adımlar atıldı.

Memurların rahat bir nefes alabilmesi için 28 Mayıs seçimlerinden hemen sonra yapılacak düzenlemeyle, metropol bölgelerde yaşayan memurlara Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da görev yapan memurlara benzer şekilde ödemeler yapılacak.

Memurlara büyükşehir tazminatı ödenecek
Memurun görev yaptığı il ve ilçeye göre kira yardımları yapılacak
Öğretmen, polis gibi meslek gruplarına özel lojman imkanları sağlanacak
14 Mayıs seçimleri sonrasında Antalya'dan milletvekili seçilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhur İttifakı'na üye parti temsilcilerinin katıldığı bir basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

MEMURA KİRA YARDIMI

Çavuşoğlu, sorunlara ve planlamalara ilişkin konuşmasında büyükşehirlerdeki yüksek kira artışlarından bahsetti.

Çavuşoğlu, kira düzenlemeleriyle ilgili yaptığı açıklamada, büyükşehirlerdeki memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı yapılacağını duyurdu.