Cumhur İttifakının bir üyesi daha emeklilere seyyanen zam istedi

Cumhur İttifakının bir üyesi daha emeklilere seyyanen zam istedi
MHP lideri Devlet Bahçeli'den sonra Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'de emekliler için seyyanen zam istedi..

Emekli vatandaşlar verilen yüzde 25 zam oranı birçok kesim tarafından yetersiz bulununca, MHP lideri Devlet Bahçeli, memurlara verilen seyyanen zammın emekliye de verilmesini istemişti.

Bahçeli'den sonra Cumhur İttifakının bir üyesi daha emeklilere seyyanen zam istedi. MHP lideri Devlet Bahçeli'den sonra Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'de emekliler için seyyanen zam istedi.

Cumhur İttifakının bir üyesi daha emeklilere seyyanen zam istedi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, emeklilere ödenecek enflasyon farkının kök ücrete değil emeklilerin mevcut maaşına yansıtılmasını önerdi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Buna ilave olarak memurlarımızın maaşlarına yapılan seyyanen zam, yani 8 bin 77 lira, emeklilerimizin maaşına eklenmeli ve bu şekilde emeklilerimiz rahat bir nefes almalı ve hayatlarını yaşamaya devam etmelidir" dedi.

Destici'nin açıklaması şu şekilde ;

"Teklifimiz, enflasyon farkının emeklilerimizin kök maaşları üzerinden değil aldığı maaş üzerinden yansıtılmasıdır. Yani 7 bin 500 lira alıyorsa bunun üzerine yüzde 20 olan enflasyon farkı ilave edilmelidir. Buna ilave olarak da memurlarımızın maaşlarına yapılan seyyanen zam, yani 8 bin 77 lira, emeklilerimizin maaşına eklenmeli ve bu şekilde emeklilerimiz rahat bir nefes almalı ve hayatlarını yaşamaya devam etmelidir. Emeklilerimizin hayat şartlarına ezdirilmeyeceği, hayatlarını idame ettirebilecekleri, devletle aralarındaki güvenin zedelenmeyeceği bir çözüm bulunacağına da yürekten inanıyoruz."