Belediyeden çalışanlarına yüzde 103 zam! En düşük maaş 20 bin 26 lira oldu

Belediyeden çalışanlarına yüzde 103 zam! En düşük maaş 20 bin 26 lira oldu
Yerel yönetimler ile çalışanlar arasında yürütülen maaş zam sürecinde anlaşma haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak Elazığ Belediyesi çalışanların maaşlarına yüzde 103 zam yaptı ve en düşük maaş 20 bin 26 lira oldu.

Memur maaşlarına yapılan zam sonrasında, belediyeler de çalışanlar ile zam pazarlıkları yürütülmeye devam ediyor.

Belediyeden çalışanlarına yüzde 103 zam! En düşük maaş 20 bin 26 lira oldu

Birçok belediyeden anlaşma haberleri gelirken, son olarak Elazığ Belediyesi'nden anlaşma haberi geldi. Çalışanlar ile yürütülen maaş zam sürecinde Elazığ Belediyesi çalışanların maaşlarına yüzde 103 zam yaptı ve en düşük maaş 20 bin 26 lira oldu.

Zam kararının ardından işçiler, belediye binası önünde Başkan Şahin Şerifoğulları'nı davul klarnet eşliğinde çiçeklerle karşıladı.

Başkan Şerifoğulları şu şekilde konuştu : "Bizim her hizmetimizde çalışanlarımızın alın teri ve emeği var. Bu emeğiniz karşılığında dün olduğunu gibi bugün de sizlerin alın terinin karşılığı verebilme adına sendikamızla toplu iş sözleşmemizi gerçekleştirdik. 20 binden başlayıp 25 bine kadar olan iyileştirmelerle sizlere güzel bir toplu iş sözleşmesi yaptığımıza inanıyoruz. Bizler her zaman sizlerin alın terini ve emeğini önemsedik. Geçen yılda yapmış olduğumuz toplu iş sözleşmesinde iddia ediyorum Türkiye'deki belediyeler içerisinde en iyisiydi. Bu yılda ifade ettiği rakamlarla ve 6 ay sonra uygulayacağımız yüzde 10 refah payı ile ve bir yıllık enflasyon oranındaki zamla çalışanlarımızın maaş seviyesini iyi bir noktaya getireceğiz. Enflasyon noktasında ezilmemelerini, şehre hizmet noktasında daha bir aşkla, sevdayla çalışmanız noktasında güzel bir iş sözleşmesi imzaladık. Allah hayırlı ve uğurlu etsin.

Hizmet İş Sendika Başkanı Mustafa Bahçeci ise "Başkanımızla yaptığımız sözleşme şu anda Türkiye'nin en iyi sözleşmelerinden biridir. Genel olarak baktığımız zaman bizim sözleşme üzerine başka bir sözleşme yok. Biz başkanımıza teşekkür ediyoruz. Daha güzel yarınlara hep birlikte varacağız" şeklinde konuştu.