Bakan Net Konuştu! En düşük memur maaşı net 22 bin

Bakan Net Konuştu! En düşük memur maaşı net 22 bin
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bugün net konuştu ve Temmuz ayında en düşük memur maaşının net 22 bin lira olacağını söyledi.

Temmuz ayına sayılı günler kala memurların merak içinde beklediği temmuz maaş zamlarıyla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan önemli bir açıklama geldi.

En düşük memur maaşı 22 bin

Işıkhan, bugün yaptığı açıklamada net konuştu ve tartışmasız olarak 15 Temmuz tarihinde en düşük memur maaşının hesaplara net 22 bin lira olarak yatacağını duyurdu.

Yasal düzenleme meclise geliyor

En düşük memur maaşının 22 bin lira olmasına imkan sağlayan yasal düzenlemenin içeriği merak edilirken, gerekli yasal düzenlemenin Temmuz ayında meclise geleceğini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıkladı.

Öte yandan en düşük memur maaşının 22 bin lira olmasıyla birlikte diğer memur maaşlarına gelecek zam oranıyla ilgili olarak herhangi bir açıklama yapılmazken, aynı oranda zammında diğer memur maaşlarına yapılması bekleniyor. Bu şartlar en düşük memur maaşı dışında ki memurların maaşlarına da yüzde 40 - 45 oranın da zam yapılması bekleniyor.