Bakan Net Konuştu! "Asgari Ücrete Ara Zam Yapıyoruz"

Bakan Net Konuştu! "Asgari Ücrete Ara Zam Yapıyoruz"
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapacaklarını bir kez daha vurguladı. Bakan Nebati, vatandaşların refah seviyesini yükseltmek ve ekonomik güvence sağlamak amacıyla bu adımları atmaya devam edeceklerini belirtti

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonla mücadele ve asgari ücret konusunda açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, ülkede enflasyonun hedeflenen seviyelerin üzerinde seyrettiğini ifade etti ve bu sorunu çözmek için kararlı bir mücadele verdiklerini belirtti. Aynı zamanda vatandaşları enflasyonun olumsuz etkilerinden korumak için bütçe kaynaklarını etkin bir şekilde kullandıklarını vurguladı. Geçen yılın kasım ayından itibaren enflasyonda bir düşüş yaşandığını, nisan ayında ise yıllık yüzde 43,7 seviyesine gerilediğini aktardı. Bakan Nebati, bu düşüş trendinin devam edeceğini ve hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini belirtti.

"Asgari Ücrete Ara Zam Yapıyoruz"

Asgari ücret konusunda ise Bakan Nebati, temmuz ayında bir ara zam daha yapacaklarını açıkladı. Ayrıca, memur ve emekli maaşlarındaki artışlara da değinerek, asgari ücretin yanı sıra bu kesimlerin de dikkate alınacağını ifade etti. Bakan Nebati, vatandaşların refah seviyesini yükseltmek ve ekonomik güvence sağlamak amacıyla bu adımları atmaya devam edeceklerini belirtti.

Gelecek Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı 2.tur seçimleri hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, "28 Mayıs'ta bir kez daha, her seçimde şekilden şekle girenlerin, hesaptan kitaptan anlamayan hesap uzmanlarının değil, Türkiye sevdalısı mert bir yiğidin yanında duracağız. 28 Mayıs'ta milletimizin teveccühü ve Allah'ın izniyle Recep Tayyip Erdoğan, açık farkla kazanacak." dedi.