Bahçeliden maaş zamlarına itiraz geldi!

Bahçeliden maaş zamlarına itiraz geldi!
Emekli maaşlarına yapılan yüzde 25 zammı yetersiz bulan MHP lideri Devlet Bahçeli, memur maaşlarına yapılan 8 bin seyyanen zammın emekli maaşlarına da yapılmasını istedi.

Milyonlarca çalışan için Temmuz ayı zam süreci devam ederken, emekli maaşlarına da gelecek zam oranı geçtiğimiz gün yüzde 25 olarak açıklandı.

Ancak emekliler bu zammı yetersiz buldu ve memur maaşlarına yapılan 8 bin liralık seyyanen zammın kendilerine de yapılmasını talep etti.

Öte yandan emekli zammı ile ilgili yasal düzenleme bugün TBMM genel kurulunda ele alınacakken, MHP Lideri Devlet Bahçeli'den son dakika çıkışı geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında emekli zamlarına değindi.

MHP lideri şunları söyledi: "Emeklilerimizi yapılan yüzde 25 maaş zammı gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır. İlk olarak memur maaşlarına ilavesi planlanan 8 binlik artışın kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına da yansıtılması beklentimiz ve talebimizdir."

Emeklilere yüzde 25'lik zam teklifi Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek.

Birçok kesim zammı yetersiz bulurken, artışın kök aylıklara yansıtılması nedeniyle 7 bin 500 lira alan emeklilerden bazısı hiç artış görmeyecek.