Asgari ücrete yüzde 34 zam geldi! Peki memur maaş zammı ne olacak ?

Asgari ücrete yüzde 34 zam geldi! Peki memur maaş zammı ne olacak ?
Asgari ücret belirleme komisyonu bugün gerçekleştirdiği 3. toplantısında asgari ücret yüzde 34 oranında zam yapılarak, 11 bin 402 TL'ye yükseldiğini duyurdu. Peki memur maaş zammı ne olacak ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesi verdiği sözleri yerine getirmeye devam ediyor. Seçim meydanlarında en çok konuşulan konulardan birisi olan asgari ücret zammı da bu gün gerçekleştirilen asgari ücret belirleme komisyonu toplantısında netlik kazandı. Asgari ücrete yüzde 34 oranında zam yapıldı ve temmuz ayı asgari ücreti 11 bin 402 TL'ye yükseldi. Peki memur maaş zammı ne olacak ?

memur maaş zammı ne olacak ?

Seçim meydanlarının önemli konularından birisi de Temmuz ayında memur maaşlarına verilecek zam oranıydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçime günler kala, yaptığı açıklamada, en düşük memur maaşının temmuz ayında 22 bin lira olacağını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük memur maaşının temmuz ayında ilk olarak 15 bine eşitleneceğini sonrasında ise yapılacak refah payı zammı ile 22 bin lira seviyelerine çıkarılacağını söyledi. Buradan yola çıkarak memur maaşlarına en az 45 oranında zam yapılacağını söylemek mümkün.

Öte yandan Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memur maaşlarına yapılacak zam oranlarının detaylı bir çalışma sonrasında belirlenmesi gerektiğini söylemişti.