Asgari ücret ara zam miktarı netleşmeye başladı

Asgari ücret ara zam miktarı netleşmeye başladı
Temmuz ayında en düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltilmesinden sonra asgari ücretinde en düşük memur maaşını yarısı olması üzerinden çalışmalar sürüyor . İşte detaylar..

Temmuz 2023'te asgari ücrete yapılacak ara zam netleşmeye başladı.

Son dakika açıklamasına göre, 2023 Temmuz ayında asgari ücret miktarı netleşmeye başladı. Yapılan açıklamada, asgari ücret ile memur maaşı arasındaki farkın 2 bin 500 liraya kadar düştüğü ve Temmuz ayında yapılacak zam ile birlikte bu farkın 2 katına çıkacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada en düşük memur maaşının Temmuz ayında 22 bin lira olacağını duyurdu. Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Sene başında yüzde 13.5 refah payı ekleyerek yüzde 30 zam yapmıştık. Böylece 2002 yılında 392 lira olan en düşük memur maaşını reel olarak yüzde 136 artışla 12 bin liraya çıkarmıştık. Şimdi Temmuz'da bir adım daha atıyoruz. En düşük memur maaşını en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. En düşük maaşı 15 bin liraya çıkarak üzerine enflasyon ve refah payı olarak bir düzenleme yapacağız. Böylece en düşük memur maaşı 22 bin lirayı geçecek."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise son açıklamasında kamu personellerine yapılacak zam konusunda ciddi bir çalışma yürütüldüğünü belirtti. Bilgin, "Memurlarla ilgili çok ciddi bir düzenleme yapacağız. En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak şekilde açıklandı" dedi.

Asgari ücret 11 bin lira olabilir

Kulislerde edinilen bilgilere göre Temmuz ayında en düşük memur maaşının 22 bin lira olmasıyla birlikte asgari ücrete de zam yapılacağı ve memur maaşının asgari ücretin 2 katını geçeceği konuşuluyor. Bu durumda, asgari ücretin Temmuz ayında 11 bin lira civarında olması beklenmektedir