Asgari Ücret 11.500 TL Olacak! Açıklama Geldi! Büyük Sevinç Var

Asgari Ücret 11.500 TL Olacak! Açıklama Geldi! Büyük Sevinç Var
Seçim öncesi çalışmalar devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ara zam açıklaması da askeri ücretle çalışan işçilerimizin heyecanını artırmıştı. Fakat ara zammın seçim öncesinde değil temmuz ayında olacağını söylemesi üzerine tepkiler ve eleş

Seçim öncesi çalışmalar devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ara zam açıklaması da askeri ücretle çalışan işçilerimizin heyecanını artırmıştı. Fakat ara zammın seçim öncesinde değil temmuz ayında olacağını söylemesi üzerine tepkiler ve eleştiriler artarken Sabah yazarı Faruk Erdem'in yaptığı “asgari ücret için Haziran ayında yeniden toplanılacak” haberi üzerine askeri ücret ne kadar olacak sorusunu gündeme taşıdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en düşük emekli maaşını 7.500 TL'ye çıkarttıklarını açıklamasının ardından asgari ücretliler ve memurlar da ara zamları gündeme taşıyarak yapılan açıklamalara göre ara zamların seçim öncesi mi yoksa seçim sonrasında mı olacağı konusu tartışmalara neden olmuştu.

Enflasyon Rakamlarına Göre Askeri Ücret Ne Kadar Olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücret ve memur maaşlarının ara zamlarının ne zaman olacağı konusunda kısaca bilgi verdi. Ancak Seçimden önce gerçekleşmeyeceğini vurgulayan cumhurbaşkanı, Temmuz ayını işaret ederek zamların bu tarihte açıklanacağını söyledi. Asgari ücret ve memur maaşların artışında en belirleyici faktör, önümüzdeki aylarda açıklanacak olan enflasyon rakamları olacaktır.

3 Mayıs’ta açıklanacak olan Nisan ayı enflasyonu için 4 aylık rakamlar belli olduğunda maaşlar da buna göre şekillenerek netleşecek. Enflasyonun rakamlarına göre önümüzdeki aylarda tam olarak netleşecek ara zamlarla ilgili olarak daha önce açıklanan 3 aylık enflasyon rakamlarının 12’yi geçmesi düşünülerek 4 aylık enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından en düşük askeri ücretin 11.000 TL’yi bulabileceği düşünülüyor.

Mayıs ayında açıklanacak enflasyon rakamlarına göre maaşların ne kadar olacağı ve ne zaman ödeneceği hakkında detaylı resmi açıklamalar bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ara zamların temmuz ayında belirleneceğini söylemesi ardından Sabah yazarı Faruk Erdem'in Askeri ücretlerin haziran ayında toplanacak kabine ile belirleneceğini söylemesi üzerine maaşların ne zaman ödemeye başlanacağı da merak konusu olmaya devam ediyor.

Kaynak: