Araç sahipleri dikkat! Büyük zam yolda

Araç sahipleri dikkat! Büyük zam yolda
Son dönemlerde döviz fiyatlarındaki artışa bağlı olarak, benzine büyük zam bekleniyor. Araç sahipleri dikkat! Büyük zam yolda

Merkez Bankasının 22 Haziran'daki faiz artış kararını az bulan piyasalarda buna bağlı olarak dolar yükselmeye başlamıştı.

Merkez Bankasının istenen faiz artırım kararını vermemesine tepki olarak dolar kuru kısa süre içinde 26 TL seviyesine yükseldi. Dolardaki bu artış başta akaryakıt fiyatları olmak üzere bir çok üründe fiyat yükselmesine sebep olacak.

Büyük zam yolda

Buna bağlı olarak ilk zam benzine geliyor. Sözcü'de yer alan habere göre; Sektör kaynaklarının verdiği bilgiye göre, 2 Temmuz Pazartesi gecesinden itibaren benzinin litre fiyatına 2 lira 11 kuruş zam gelmesi bekleniyor...

Motorinde zam beklenmiyor

Benzine gelecek zam sonrasında motorinde ise zam beklenmiyor. Öte yandan motorine en son 20 Haziran'da 1,65 TL zam gelmişti.

Zam sonrasında benzin 26 TL'yi aşıyor

Zam sonrası benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 26,19 TL'ye, Ankara'da 26,64 TL'ye, İzmir'de 26,67 TL'ye yükselecek.

Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 23,87 TL, Ankara'da 24,32 TL, İzmir'de 24,44 TL seviyesinde bulunuyor. Fiyatlar, iller, ilçeler ve bayiler arasında değişkenlik gösterebiliyor.