Arabası Olanlara Son Dakika Olarak Duyuruldu! 31 Ağustos Son Gün

Arabası Olanlara Son Dakika Olarak Duyuruldu! 31 Ağustos Son Gün
Araç sahiplerine son dakika uyarısı geldi. 31 Ağustos kritik tarih. Bu tarihten sonra yapanlar araçlarını satamayabilir.

Arabası olanlara duyuruldu. 31 Ağustos tarihinden sonra yapılması ciddi sorunlara sebep olabileceği söylendi. Bilindiği üzere ülkemizde 6 Şubat Depremleri yaşandı. Bu sebeple devlet tarafından vatandaşlara bazı ek vergiler uygulanmaya başlandı. Çok tartışılan MTV ek vergileri de bunlardan birisi.

Ek vergilerler ilgili ödeme 31 Ağustos itibariyle son buluyor. MTV ödemeleri araç marka ve modellerine bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Ek ödemelerle ilgili olarak 2023 yılına özel olarak bir uygulama şuan için mevcut.

MTV ödemelerini yapmayanlar araçlarını satamayacaklar. Aynı zamanda yurtdışına çıkmak isteyenler araçlarıyla çıkamayacaklar. Ayrıca muayene yapılması da mümkün değil. Bu sebeple bir an önce MTV ödemelerinin yapılması gerekiyor.

MTV Ödemesinden Muaf Olanlar Var mı?

Ek MTV ödemeleri bilindiği üzere 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremden kaynaklı olarak uygulanıyor. Bu sebeple deprem bölgesinde yaşayanlara bu ödeme çıkmayacak.

Yani ülkemizde deprem mağduru olan vatandaşlar MTV ödemelerinden muaf olmuş olacaklar. 2024 yılı itibariyle eskiden olduğu gibi MTV ödemeleri olacak. Yani ek ödemeler bu seneden sonra söz konusu olmayacak.

MTV ödemesinden başka muaf olan bir kesim bulunmuyor. Ödemelerin zamanında yapılmaması durumunda araç sahipleri çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalabilir.

Böyle bir durumla karşılaşmamak için şimdiden önlemin alınması gerekiyor. Bilhassa araç satacak olan vatandaşların bir an önce ödemelerini yapmaları gerekiyor.