Altını olanlar yaşadı! O tarihte altın fiyatları zirve yapacak: Rekor üstüne rekor gelecek!

Altını olanlar yaşadı! O tarihte altın fiyatları zirve yapacak: Rekor üstüne rekor gelecek!
Altını olanlar yaşadı! O tarihte altın fiyatları zirve yapacak: Rekor üstüne rekor gelecek!

Son dönemlerde dünya genelinde yaşanan ekonomik dalgalanmalar, COVID-19 ve ülkeler arasındaki siyasi gerilimler altın fiyatlarında da büyük değişimlere sebep oldu. Gram altın, rekor üstüne rekor kırarak psikolojik sınır olan 1.900 TL seviyesini aştı. Ancak yeni hafta ile birlikte altın fiyatları düşüşe geçti ve ons altın da 1.970 dolar barajında tıkanmış durumda.

Uzmanlar ise bankacılık alanından gelen haberler ile birlikte altın fiyatlarının yeniden yükselişe geçebileceği konusunda uyarıyorlar. Bu bağlamda Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıları altın fiyatları ile ilgili dikkatli olmaları konusunda uyardı. Memiş, önümüzdeki günlerde altın fiyatlarının o tarihte ok gibi fırlayacağına dair önemli bir tahminde bulundu.

YATIRIMCININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK

altini-olanlar-yasadi-o-tarihte-altin-fiyatlari-zirve-yapacak-rekor-ustune-rekor-gelecek

ABD banka düzenleyicileri, Silicon Valley Bank ve Signature Bank'ın beklenmedik çöküşlerinin altın piyasasında deprem etkisi yarattığını açıkladı. Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), Federal Rezerv Sistemi ve Hazine Bakanlığı yetkilileri, Senato Bankacılık Komitesi önünde ifade verdi. Düzenleyiciler, ABD bankacılık sisteminin sağlam ve dayanıklı olduğunu vurgularken, yeni kuralların gözden geçirilmesi sözü verildi. Milletvekilleri, benzer bir durumun tekrar yaşanmaması için yeni kuralların incelenmesine odaklandı. Altın fiyatlarında yaşanan beklenmedik yükselişler ise banka çöküşlerinin etkisi olduğu düşünülüyor.

PİYASALAR CANLANACAK

FXTM kıdemli araştırma analisti Lukman Otunuga, finansal piyasalarla ilgili görüşlerini paylaştı. Otunuga, ABD banka düzenleyicilerinin First Citizens Bank'ın Silicon Valley Bank'ı (SVB) satın almasına destek vermesinin küresel duyarlılığı artırdığını ve bankacılık sektöründeki gerginlikleri azalttığını belirtti. Bu durumun yenilenen risk iştahını tetikleyerek küresel hisse senetlerine olan talebi artırabileceğine dikkat çeken Otunuga, bu durumun güvenli hisselerin değer kaybetmesine neden olabileceğini söyledi. Analist, ayrıca piyasanın bundan sonraki süreçte yeni kuralların incelemesiyle birlikte ABD bankacılık sisteminin dayanıklılığına ilişkin endişelerini de yakından takip edeceğini belirtti.