Altın fiyatlarında endişelendiren gelişme: Düşüş mü gerçekleşecek? İslam Memiş'ten yeni fiyat yorumu!

Altın fiyatlarında endişelendiren gelişme: Düşüş mü gerçekleşecek? İslam Memiş'ten yeni fiyat yorumu!
Altın fiyatlarında endişelendiren gelişme: Düşüş mü gerçekleşecek? İslam Memiş'ten yeni fiyat yorumu!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Memiş, geçtiğimiz hafta rekor kıran altın fiyatlarının bu hafta düşüşle başladığını belirtti. Ancak, altın fiyatlarının kısa ve uzun vadede ne olacağına dair net bir tahminde bulunmanın zor olduğunu ifade etti.

Memiş, altın fiyatlarının birçok faktöre bağlı olduğunu belirterek, ABD doları, faiz oranları, jeopolitik riskler, küresel ekonomik dengeler ve diğer finansal piyasaların durumu gibi faktörlerin altın fiyatlarını etkilediğini söyledi. Bu nedenle altın fiyatlarının tahmin edilmesinin zor olduğunu belirten Memiş, yatırımcıların altın fiyatlarının değişkenliğine hazırlıklı olmaları gerektiğini vurguladı.

REKOR KELİMESİNİ SIK DUYACAĞIZ..

Geçtiğimiz hafta altın fiyatları, tarihin en yüksek seviyesine ulaşarak rekor kırdı. Serbest piyasalarda gram altın fiyatları 1253 TL'ye kadar yükselirken, ekranlarda da 1230 seviyeleri görüldü. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'e göre, bu yıl altın fiyatlarının rekor seviyelerde olması sürpriz olmayacak ve bu kelimeyi sıkça duyacağız.

YATIRIMCILAR KAZANACAK

Memiş, altın fiyatlarının 1200 TL psikolojik direncinin kırılmasıyla birlikte yükseliş trendine girdiğine dikkat çekti. ABD'de bankaların iflas haberleriyle birlikte altının güvenli liman özelliğini kazandığını belirten Memiş, bankacılık krizinin diğer bankalara da sıçrayabileceği, jeopolitik risklerin devam ettiği, resesyon endişelerinin de varlığını sürdürdüğüne dikkat çekerek, bu belirsizliklerin altın fiyatlarını destekleyen en önemli faktörlerden olduğunu ifade etti.

HAZİRAN SONUNA DİKKAT!

62036c92ed13441560e049b6

Uzman Memiş, ons altının kalıcı olarak 2000 dolar seviyesi üzerinde olacağını ve 2350 dolar düzeyini test edebileceğini düşünüyor. Ayrıca serbest piyasalarda 1237 TL fiyatından kapanış yapan gram altın TL fiyatında 2023 yılı için 1450 TL ve devamında 1550 TL düzeylerini beklediğini belirtti.

BELİRLİ ARALIKLARLA DÜŞÜŞ YAŞANABİLİR

Konuya ilişkin Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarının son 2 haftada yükseldiğini ve burada bir düzeltme geri çekilme olabileceğini belirtti. Ons tarafında 1960 dolar ve 1917 dolar düzeylerinin güçlü destekler olduğunu ifade eden Memiş, bu seviyelerin altına inilmesi halinde daha da düşüş yaşanabileceğini söyledi. Ancak uzun vadede altın fiyatlarının yine de yatırımcısına kazandırmaya devam edeceğini ve 2023 yılı için gram altın fiyatının 1450 TL ve devamında 1550 TL düzeylerini beklediğini vurguladı.