Ali Yalçın'dan 22 bin maaş brüt mü? net mi? tartışmalarına sert cevap geldi

Ali Yalçın'dan 22 bin maaş brüt mü? net mi? tartışmalarına sert cevap geldi
Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, temmuz ayında en düşük memur maaşının brüt mü ? yoksa net mi? 22 bin lira olacağı tartışmalarına sert cevap verdi. İşte Ali Yalçın'ın cevabı.. Ali Yalçın'dan 22 bin maaş brüt mü? net mi? tartışmalarına sert cevap geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesi memurlar verdiği, en düşük memur maaşı 22 bin lira olacak sözü, geçtiğimiz akşam tartışmaya açıldı.

Özel bir kanalda hesap uzmanı olduğunu belirten bir kişi, Erdoğan'ın en düşük memur maaşının 22 bin lira olduğu açıklamasını yorumladı ve bu tutarı brüt olduğunu söyledi.

Hesap uzmanının bu açıklaması sonrasında memurlar soluğu sosyal medyada aldı ve olan bitene anlam vermeye çalıştı. Bu esnada bu hesabın doğru olduğunu düşünen kişiler tepkilerini dile getirdi. Ancak Cumhurbaşkanlığı kısa süre içinde yanlış açıklamayı düzeltti.

Cumhurbaşkanlığı yaptığı açıklamada, hesaplamanın yanlış olduğunu, Temmuz ayında en düşük memur maaşının net olarak 22 bin lira olacağını bir kez daha vurguladı.

Öte yandan bu olanlara memur sen genel başkanı Ali Yalçın'da cevap verdi. Yalçın'dan 22 bin maaş brüt mü? net mi? tartışmalarına sert cevap geldi. Yalçın, açıklamasında,

"En düşük memur maaşının 22.000₺ seviyesine yükseltileceğini Sn.Cumhurbaşkanımız taahhüt etmiştir. Sn. Cumhurbaşkanımız hep net olmuştur. Memur da Cumhurbaşkanımızın netliğini ve mertliğini sevmiş, verilen sözü de net olarak almıştır. Hesap Uzmanı adı altında konuşanlar; “Cumhurbaşkanımızın sözünü çarpıtmasın, memurun şuuru ile oynamasın, kendi cümlelerini tevil etmek zorunda da kalmasın!” Bu tür manipülasyonların önüne geçmek için şimdi yapılması gereken; vakit geçirilmeden Çalışma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Yetkili Konfederasyonun bir araya gelerek ücret skalasını şimdiden görüşmesi ve ücret adaletinin sağlaması için çalışma başlatılmasıdır."

ifadelerini kullandı.