Ağustos Enflasyon Beklentisi Belli Oldu

Ağustos Enflasyon Beklentisi Belli Oldu
TÜİK tarafından Pazartesi günü açıklanacak olan Ağustos ayı enflasyon verileri beklenirken, Reuters'ın ekonomi beklenti anketine katılan sekiz ekonomi uzmanı Ağustos aylık TÜFE tahminleri yüzde 5,3 ile yüzde 8,4 arasında oldu.

Milyonlarca çalışan ve emeklinin Ocak ayında maaşlarına alacakları zam oranını doğrudan etkileyecek olan Ağustos ayı enflasyon verileri TÜİK tarafından 4 Eylül Pazartesi günü kamuoyuna açıklanacak.

TÜİK'ten enflasyon verileri beklenirken, Reuters'ın ekonomi beklenti anketine katılan sekiz ekonomi uzmanının Türkiye'de Ağustos enflasyon rakamlarına dair beklentileri belli oldu.

Yüzde 5,3 ila 8,4 arasında beklenti oluştu

Reuters'ın anketine katılan sekiz ekonomistin aylık TÜFE tahminleri yüzde 5,3 ile yüzde 8,4 artış bandında yer alırken, yıllık tahminler ise yüzde 53,4 ile yüzde 57,9 arasında bulunuyor.

Öte yandan seçimden sonra değişen Merkez Bankası yönetimi 2023 yılı sonu enflasyon tahminini yüzde 22,3’ten yüzde 58'e yükseltirken, 2024 yıl sonu için ise yüzde 33 hedefini koymuştu.

Bu kapsamda çalışmalara başlayan Merkez Bankası yönetimi kademeli sıkı para politikası uygulayacağını açıklayan ve enflasyondaki düşüşü yeniden ana odağı haline getiren TCMB, Hafize Gaye Erkan başkanlığında politika faizini üç ayda yüzde 8,5 seviyesinden yüzde 25 seviyesine çıkardı.