Açıklama geldi! Memur Maaşlarına yüzde 45 zam geliyor

Açıklama geldi! Memur Maaşlarına yüzde 45 zam geliyor
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ocak ayında memur maaşlarına yüzde 45 civarında zam geleceğini açıkladı.. İşte detaylar..

Hükümet ile memur sen arasında yaklaşık 1 aydır yürütülen görüşmelerde kısmi anlaşma çıktı. Sendika hükümet ile bazı konularda anlaşma sağlarken, genel memur maaşlarına zam konusunda anlaşma sağlayamadı.

Memur Sen, memurlara 2024 yılı için verilen yüzde 15 + yüzde 10, 2025 yılı için ise yüzde 6+ yüzde 5 zammı kabul etmeyerek hakem heyetine başvurdu.

Öte yandan hükümet adına masada görüşmeleri yürüten Çalışma Bakan Vedat Işıkhan, bu süreçte herkesin yoğun mesai harcadığına işaret ederek, "Haklarınızı helal edin çünkü aslında bu süreç iyi geçti, çok fazla tartışma yaşamadan sosyal diyaloğu da geliştirerek, birbirimizi daha iyi tanıyarak, iletişim kalıplarımızı ve sınırlarımızı bilerek çok iyi bir süreç geçirdiğimizi düşünüyorum. Allah utandırmasın." diye konuştu.

isikhan.jpg

Memur Maaşlarına yüzde 45 zam geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti hükümetlerinin hiçbir kamu görevlisini, çalışanı, esnaf, çiftçi, emekliyi enflasyona ezdirmediğini kaydeden Işıkhan, "Zaten Ocak 2024'te yüzde 40-45'e yakın bir zam artışı olacak tüm kamu görevlilerimize. Bence bu çok önemli bir rakam." değerlendirmesinde bulundu.