Abdulkadir Selvi Kabine Toplantısında Konuşulan Memur Maaş Zamlarını Sızdırdı

Abdulkadir Selvi Kabine Toplantısında Konuşulan Memur Maaş Zamlarını Sızdırdı
Dün yapılan kabine toplantısında, Çalışma Bakanının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduğu memur maaş zamları konusunu açıkladı. İşte kabineden geçen oranlar..

Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zam oranı merak içinde beklenirken, en düşük memur maaşı dışında ki memurların alacağı zam oranı netlik kazanmaya başlıyor.

En düşük memur maaşının 22 bin lira olacağının kesin olmasıyla birlikte, en düşük memur maaşı dışında maaş alan memurlarda kademeli zam alacaklar.

Memur maaşlarına kademeli artış geliyor

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin haberine göre, en düşük memur maaşı 22 bine çıkarken, Öğretmen, doktor, hemşire, polis, mühendis aylıklarına kademeli olarak artış yapılacak.

Memurların maaşlarına öncelikle yüzdelik artış yapılacak ve üzerine seyyanen zam verilecek. Örneğin yüzde 25 artı 7 bin, yüzde 25 artı 8 bin artış olacak.

kagit-madeni-para.jpg

İşte Selvi'nin köşe yazısı ;

1- En düşük memur maaşı 22 bin TL’ye çıkıyor. Buna göre öğretmen, doktor, hemşire, polis, mühendis aylıklarına kademeli olarak artış yapılacak.

2- Kademeli artışlar yapılacak. Bir yüzde artış, onun üzerine ise seyyanen bir zam yapılacak. Örneğin yüzde 25 artı 7 bin, yüzde 25 artı 8 bin artış olacak.

3- Memur ve emeklilerin maaş zammı için yarın açıklanacak olan enflasyon oranı bekleniyor. 6 aylık enflasyonun yüzde 18 civarında olması öngörülüyor. Böylece enflasyon artı refah payı artışı yapılacak.''