5 Yıllık Ödemelerin Tamamı Geri Alınacak! Emlak Vergisi İadesi Nasıl Alınır?

5 Yıllık Ödemelerin Tamamı Geri Alınacak! Emlak Vergisi İadesi Nasıl Alınır?
Her yıl, iki sefer ödenen emlak vergisi 2024 yılı ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'ta sona erecek. Bir kısım vatandaş da 5 yıllık geriye dönük ödediği tüm emlak vergilerinin iadesini alacak. Bu grupta kimler yer alıyor? Emlak vergisi iadesi nasıl alınır?

Belediyeler tarafından alınan emlak vergisinin 2024 yılındaki birinci taksit ödemeleri 31 Mayıs'ta sona erecek. Mart ayı itibari ile ödenmeye başlanan 1. taksitler için son bir kaç gün. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılacak. Ancak bir grup da var ki 5 yıl geriye dönük olarak ödediği emlak vergisini alacak. Emlak vergisi iadesi kimler tarafından, nasıl alınır?

Emlak Vergisi İadesi Nasıl Alınır?

14 Mayıs 2014 tarihinde alınan 53210 sayılı kararla, yüzölçümü 200 metrekareyi aşmayan ve tek evi bulunan emekliler, dullar, engelliler, gaziler, yetimler, şehit aileleri, ev hanımları ve işsizler, yılda iki kez ödenen emlak vergisinden muaf olacaklar.

Emlak vergisinden muaf olduğunu bilmeden her yıl iki sefer vergi ödemesi yapan vatandaşlar, 31 Mayıs 2024 Cuma gününe kadar başvuru yapmaları halinde, iade olarak 5 yıl boyunca yapmış oldukları tüm ödemelerini geri alabilecekler.

Emlak vergisi iadesi e-Devlet üzerinden başvuruda bulunarak ya da ödemelerin alındığı belediyeye bizzat başvurmak sureti ile alınabilecek. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken detay, 8 yıldır emlak vergisi ödeyen bir kişinin, sadece 5 yıllık emlak vergisi iadesini geri alacak olmasıdır.