22 bin maaş evli olmayan memura da verilsin

22 bin maaş evli olmayan memura da verilsin
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, en düşük memur maaşı olan 22 bin lirayı evli ve eş yardımı alan memura verileceğini söyleyerek, en düşük 22 bin maaşın bekar olan memurlara da verilmesini istedi.

Seçim meydanlarının en önemli sözlerinden birisi olan en düşük memur maaşı 22 bin lira sözü hayata geçiyor. Ancak bir memurun en düşük memur maaşı 22 bin lirayı alması için evli ve eşi çalışmıyor olması gerekiyor. Memur bekar ise eş yardımı alamıyor ve maaşı 22 bin liranın altına düşüyor.

Bu duruma Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul'dan itiraz geldi. Geçtiğimiz günlerde memur maaşlarının artırılmasına yönelik kanun teklifi Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü. Görüşmelere katılan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul başkanlığındaki Memur-Sen heyeti; kamu görevlilerine verilecek seyyanen ilave ödemeye yönelik talep ve beklentileri aktardı.

Hiçbir Kamu Görevlisinin Bordrosu 22 bin liranın altında olmamalıdır

Görüşmelerde verilen sözün gereğinin yerine getirilmesi için çağrıda bulunan Tonbul, en düşük memur maaşının, en düşük kamu işçisi ücretinden az olmayacak şekilde artırılması ve en düşük kamu görevlisi maaşının hesabında eş ve çocuk yardımının dikkate alınmaması gerektiğini belirterek, "Seyyanen ilave ödemenin emeklilere yansıtılmaması, kamu personel sistemini olumsuz etkileyeceği görülmelidir. Fiili çalışma döneminde ödenen birçok maaş unsurunun emekliliğe yansıması sorun oluştururken, seyyanen ilave ödemenin de yansıtılmaması bu sorunu büyütecektir. Ayrıca çalışmayan eş ve çocuk yardımı dahil edilerek 22 bin TL düzenlemesinin gerçekleştirilmesi adil olmayacaktır. Temmuz ayında hiçbir kamu görevlisinin bordrosu 22bin TL'den daha düşük olmamalıdır" dedi.

Mehmet Fahri Özkan