11 bin 402 TL olan asgari ücretin öğretmen maaşına etkisi ne olacak?

11 bin 402 TL olan asgari ücretin öğretmen maaşına etkisi ne olacak?
Temmuz ayından itibaren geçerli olacak asgari ücret 11 bin 402 TL olarak açıklandı. Peki 11 bin 402 TL olan asgari ücretin öğretmen maaşına etkisi ne olacak?

Seçim öncesinde verilen sözlerden birisi olan Temmuz ayı asgari ücret zammı da az önce belli oldu. Geçtiğimiz günlerde ilk toplantısını yapan asgari ücret komisyonu, bu gün gerçekleştirdiği ikinci toplantısında Temmuz ayı asgari ücretini netleştirdi.

Asgari ücret belirleme komisyonu ile toplantıya katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan toplantı sonrasında milyonların beklediği temmuz ayı asgari ücret zammını açıkladı. Temmuz ayından itibaren asgari ücret 11 bin 402 tl olacak. Peki Peki 11 bin 402 TL olan asgari ücretin öğretmen maaşına etkisi ne olacak?

11 bin 402 TL olan asgari ücretin öğretmen maaşına etkisi ne olacak?

Tüm kamu çalışanlarında olduğu gibi öğretmenlerde asgari ücret tutarı, öğretmen maaşlarını doğrudan etkiliyor. Öğretmen maaşları için uygulanacak asgari geçim indirimi, kendisinin veya ailesinin asgari geçim düzeyini sağlayacak bölümünün toplam gelirden düşülerek vergi dışı bırakılmasıyla hesaplanmaktadır. Gerçek rakamlardan uzak olmakla birlikte ele geçen maaşa etkisi bulunmaktadır ve asgari ücrettin ilk dönemindeki artış memur maaşını doğrudan etkilemektedir. Diğer bir değişle asgari ücretin artışı öğretmen maaşlarını da doğrudan etkileyecek maaşların artmasına sebep olacaktır.