24 yılın 20 senesi boyunca hiç okula gitmeyen öğretmen meslekten atıldı

24 yılın 20 senesi boyunca hiç okula gitmeyen öğretmen meslekten atıldı
Görevde olduğu 24 yılın 20 senesi boyunca hiç bir şekilde okula gitmeyen öğretmen meslekten atıldı.

Akıllara durgunluk veren olay İtalya'da yaşandı. İtalya'da bir lise öğretmeni, 24 yıllık görev süresinin 20 senesinde okula gitmediği tespit edildikten sonra hakkında soruşturma açıldı ve mahkeme kararıyla görevden alındı.

İtalya Eğitim Bakanlığı, 56 yaşındaki Cinzia Paolina De Li adlı öğretmeni 2017 yılında işten çıkarma sürecini başlattı, ancak De Lio'nun itirazı nedeniyle mahkeme süreci yaklaşık 6 yıl sürdü. İtalyan Yüksek Mahkemesi, 22 Haziran tarihinde De Lio'nun görevden alınmasını onayladı.

Mahkemede, De Lio'nun "öğretme özgürlüğünden faydalanmak istediği savunuldu, ancak hakimler, öğrencilerin tam ve gerçek bir eğitim hakkına sahip olduklarını ve kişiliklerinin oluşumu için bu hakkı kullanmaları gerektiğini belirtti. Müfettiş raporları ve öğrencilerin protestoları gibi deliller de dikkate alındı.

Raporda, De Lio'nun derslere yeterince özen göstermediği, sürekli olarak cep telefonuyla ilgilendiği ve derslere hazırlıksız geldiği belirtiliyordu. Öğrenciler, öğretmenin derslere katılsa bile hazırlıksız olduğunu ve keyfi notlar verdiğini iddia etti.

Mahkeme, De Lio'nun "sürekli ve mutlak bir yetersizlik" sergilediğini tespit ederek görevden alınmasına karar verdi. Ayrıca, öğretmenlik süresi boyunca sık sık hastalık izni, özel izinler ve eğitim kurs katılma gibi gerekçelerle mali polis olarak çalışan eşinden faydalandığı da belirtildi.