Kamu Bankalarında TAM Dönemi Başlıyor! TAM Platformuna Hangi Bankalar Üye? Hizmetten Kimler Yararlanacak?

Kamu Bankalarında TAM Dönemi Başlıyor! TAM Platformuna Hangi Bankalar Üye? Hizmetten Kimler Yararlanacak?

Kamu bankalarında TAM dönemi başlıyor. Üye bankaların dahil olacağı TAM platformu nedir? Hangi hizmetleri veriyor? Türkiye genelinde hangi illerde toplamda kaç adet bulunuyor? Platformun müşterilere, bankacılık sektörüne ve ekonomiye ne gibi katkılarının olacağı tahmin ediliyor? Üye banka müşterileri bu hizmetten yararlanırken herhangi bir üyelik ücreti ödeyecekler mi? Herhangi bir zorlukla karşılaşacaklar mı? Platform ile ilgili yakın zamanda hedeflenen nedir?

Kamu bankalarında TAM dönemi başladı. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bu haber sonrası tüm vatandaşlar TAM döneminin ne olduğunu araştırıyor. Ekonomiye büyük ölçüde katkı sağlaması beklenen TAM platformu ile Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Vakıf Katılım, Ziraat Katılım, Emlak Katılım ve PTT ATM'leri tek bir noktada birleşiyor.

Kamu bankalarında TAM dönemi ile ilgili yapılan açıklamaya göre, TAM platformuna üye bankaların müşterilerine hem daha hızlı hem de avantajlı hizmet sunabilmek için bankacılık işlemleri tek bir noktadan ve daha kolay bir şekilde yapılacak. TAM ATM'leri kullanılarak yapılan işlemler sadece para yatırma ve para çekme ile sınırlı kalmayacak. Aynı zamanda bakiye sorgulama ve diğer bankacılık işleleri de bu noktalardan yapılabilecek.

Kamu Bankalarında TAM Dönemi Başlıyor!

Türkiye'nin 81 ilinde, toplamda 5.600 ATM ile üye banka müşterilerine hizmet sunacak olan TAM platformuna yakın gelecekte tüm üye bankaların ATM'leri dahil edilecek ve böylece ATM sayısı 19 bin dolaylarına ulaşacak.

Kamu bankalarında TAM dönemi daha yaygın bir hale geldiğinde müşteri alışkanlıklarının değişmesi, konvensiyonel sube bankacılığı işlem payının azalarak operasyonel süreçlerin daha iyi yönetilmesi ve sektörün hizmet kalitesinin artacağı tahmin ediliyor.

TAM platformunu kullanan kamu bankalarının müşterileri komisyonsuz ve masrafsız bir şekilde işlem yapabilecekler. Uygulamanın ekonomiye orta vadede 500 milyon dolar katkı sağlayacağı tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.