İş Bankası ÖSYM Ödemesi Nasıl Yapılır? Detaylı Anlatım

İş Bankası ÖSYM Ödemesi Nasıl Yapılır? Detaylı Anlatım
İş Bankası ÖSYM ödemesi nasıl yapılır? Türkiye'nin en çok kullanılan bankaları arasında yer alan Türkiye İş Bankası ile ÖSYM ödemeleri yapılabilir. İş Bankası ödemeleri bankamatik ile kartlı ve kartsız olarak, mobil bankacılık ve internet bankacılığı ile alabildiği gibi banka şubelerinden ve çağrı merkezlerinden de alabilmektedir. Bunun için T.C. kimlik numarası yeterlidir. Peki KKTC'den sınav başvurusu yapacak adaylar ya da yabancı uyruklular işlemlerini nasıl yapmalıdırlar?

İş Bankası ÖSYM ödemesi nasıl yapılır? Pek çok kişi ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlara girerek eğitim sürecinde basamak atlıyor ya da iş bulma hayallerini gerçekleştiriyor. Bu süreçte her sınav için ÖSYM tarafından alınan belirli bir ücret bulunuyor. Örnek vermek gerekirse KPSS ya da DGS için sınava girecek adayların, sınav başvurusu sırasında, sınav ücretini ÖSYM hesabına yatırması gerekiyor.

KKTC'de bulunan ve sınavlara başvuruda bulunmak isteyen kişiler bu aşamada biraz zorlanıyor. Bunun haricinde Türkiye içerisinde ödemeler pek çok banka şubesinden, ATM'lerden, internet bankacılığı ya da mobil bankacılık gibi kanallar aracılığı ile rahatlıkla yapılabiliyor. Peki İş Bankası ÖSYM ödemesi nasıl yapılır?

İş Bankası ÖSYM Ödemesi Nasıl Yapılır?

ÖSYM tarafından uygulanan sınavlara başvuruda bulunacak adaylar, İşCep, internet şubesi, çağrı merkezi, bankamatik ve tüm İş Bankası şubelerinden, T.C. kimlik numarası ile sınav başvuru ücretini ödeyebilirler.

Sınavlara KKTC'den başvuruda bulunacak adaylar ya da yabancı uyruklu adaylar için sınav başvuru ücretinin ödenmesinin sorun yaratabileceğini belirtmiştik. Bunun için adayların ÖSYM internet sitesi üzerinden yabancı uyruklu numarası almaları ve TCKN alanından giriş yaparak ödeme işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

İnternet bankacılığı kullanılarak İş Bankası ÖSYM ödemesi nasıl yapılır?
Bunun için internet şubesine giriş yapılarak şu adımlar takip edilmelidir: Ödemeler - Sınav Ödemeleri... Sonrasında T.C. kimlik numarası girilerek ödeme işlemleri tamamlanabilir.

Mobil bankacılık ile İş Bankası ÖSYM ödemesi nasıl yapılır?
Bunun için şu adımlar takip edilmelidir:: İşCep'ten Ödeme Yap - Eğitim Ödemeleri - Sınav Ödemeleri... Ardından T.C. kimlik numarası girilerek ödeme işlemi tamamlanabilir.

Bankamatik ile İş Bankası ÖSYM ödemeleri nasıl yapılır?
Kartlı menüde takip edilmesi gereken adımlar şu şekildedir. Ödemeler - Diğer Ödeme Ve Yüklemeler - Eğitim Ödemeleri - Sınav...
Kartsız menüde ise şu adımlar takip edilmelidir: Ödemeler - Eğitim Ödemeleri - Sınav... Buraya T.C. kimlik numarası girilerek ödeme işlemleri tamalanabilir.