Dikey geçiş sınavı başvuru ekranı

Dikey geçiş sınavı başvuru ekranı

Ön lisans mezunlarının lisans mezunu olabilmeleri için girmeleri gereken Dikey Geçiş Sınavı için başvuru dönemi başladı. Sınava başvuruda bulunacak olan adaylar sınav sonucunda başarılı olmaları durumunda lisans programlarında okumaya hak kazanmış olacaklar. İşte DGS başvuruları için detaylar...

Dikey Geçiş Sınavı başvuru işlemleri 10-20 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacak. Dikey Geçiş Sınavı'na girecek olan adayların ödemeleri gereken başvuru ücreti henüz belli olmadı.

DGS'nin için adayların geçen yıl ödedikleri başvuru ücreti 270 TL olarak belirlenmişti. Bu sene yapılacak olan DGS için başvuru ücretleri henüz belli olmadı.

DGS geç başvuru işlemi 28 Mayıs 2024 tarihinde yapılacak. Adaylar geç başvuru ücreti için %50 daha fazla ödeme yapacak.

Adaylar T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle beraber yukarıda bulunan takvim doğrultusunda ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden DGS başvurularını yapacaklar.

ÖSYM'nin kendi ödeme sistemi üzerinden sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklar. Sınav ücretleri aynı zamanda anlaşmalı bankalar üzerinden ödenebilecek.

DGS için başvuruda bulunan adaylar 30 Haziran 2024 tarihinde sınava girecekler. DGS sonuçları ise 14 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacak.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.