Yarın Okullar Tatil Mi? Yoklama Alınacak Mı? Ders Yapılmayacak Mı? Nereden Öğrenilir?

Yarın Okullar Tatil Mi? Yoklama Alınacak Mı? Ders Yapılmayacak Mı? Nereden Öğrenilir?

Yarın okullar tatil mi? Yaşanan olayların sonrasında Eğitim-Sen ve Eğitim-İş olmak üzere pek çok sendika sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunarak, 10 Mayıs 2024 Cuma gününü işaret etti ve bir günlük iş bırakma eylemi yapılacağını belirtti. Peki bu kapsamda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okulların tatil olması ile ilgili bir açıklama yaptı mı? Okulların tatil olup olmadığı nereden öğrenilecek? Yoklama alınacak mı?

Yarın okullar tatil mi? 10 Mayıs 2024 Cuma günü okulların tatil olup olmayacağı ile ilgili araştırmalar internet üzerinden yapılmaya devam ediliyor. Bu konu ile ilgili daha önce yapmış olduğumuz haberimizde, 10 Mayıs'ta okulların tatil olup olmayacağına dair açıklamanın Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından, eğitim sendikaları ile yaptığı toplantı sonrasında düzenleyeceği basın toplantısında açıklanabileceğini tahmin ettiğimizi belirtmiştik.

Yarın Okullar Tatil Mi? Açıklama Bakan Tekin'den Geldi!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yapmış olduğu açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Bir meslektaşımız, bir evlat, bir baba... hayattan koparıldı. Üzüntümüz çok büyük. Meslektaşımıza Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına, eğitim camiasına bir kez daha baş sağlığı diliyorum."

Pek çok sendika, yaşanan olay ile ilgili sosyal medya üzerinden tepkilerde bulunup açıklamalar yaparak, bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirileceğini dile getirdi. Konu ile ilgili olarak öğrencilere okullarda, 10 Mayıs 2024 Cuma gününün tatil olup olmayacağına ilişkin açıklamalarda bulunulması bekleniyor.

Bununla birlikte bir kısım öğretmenin de okulda kalarak idari sorumluluklarını yerine getireceği tahmin ediliyor. Fakat beklendiği üzere Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den, yarın okullar tatil mi sorusuna yanıt gelmedi. Böyle bir açıklamanın yapılacağı tahmin edilmiyor.

Öğrenciler ve velileri, gerek okul idaresi, gerekse öğretmenlerden, 10 Mayıs 2024 Cuma günü okulların tatil olup olmayacağı ile ilgili bilgi alınabileceği düşünülüyor.

Sendikalar neden böyle bir karar aldı? Yanıt için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz:
https://www.mebhocam.com.tr/meb-haber/egitim-sen-egitim-is-turk-egitim-sen-ve-egitim-bir-sen-genel-baskanlari-h22339.html

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum