Bakanlık devreye girmezse binlerce öğrenci sınıfta kalacak

Bakanlık devreye girmezse binlerce öğrenci sınıfta kalacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan ortaöğretim kurumlarındaki bir madde öğrencilerin başarı durumu ne olursa olsun sınıfta kalmalarına sebebiyet verecek bir uygulamaya sebep olmaktadır. İşte o uygulama ve öğrencilerin beklediği müjde...

Milli Eğitim Bakanlığı son dönemde adeta suistimal edilen devamsızlık hakları ile ilgili bir düzenlemeye gitmişti. Gidilen düzenleme gereği öğrencilerin Başarı durumları her ne olursa olsun devamsızlık süresini aşmaları durumunda sınıfta kalacakları bilgisi verildi.

Söz konusu uygulamanın yasal dayanağı ise ortaöğretim kurumları yönetmeliğidir. Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 36.5. Maddesi "Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir." şeklindedir.

Söz konusu yönetmelik maddesine göre lise öğrencileri hangi sınıfta olduklarına bakılmaksızın devamsızlık sürelerini aşmaları durumunda sınıfta bırakılacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı ise söz konusu devamsızlık affı ile ilgili öğrencilere olumsuz cevaplar vermiştir. Öğrenciler ise ilgili taleplerini sürekli olarak bakanlığa iletmektedirler.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

30 Yorum