Bakan Tekin Açıkladı! O branşın öğretmen ihtiyacı artacak

Bakan Tekin Açıkladı! O branşın öğretmen ihtiyacı artacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son yapılan öğretmenler odası sohbetlerinde gelecek eğitim öğretim yılından itibaren yazılım liselerinin açıkladığını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, her gerçekleştirdiği öğretmenler odası sohbetlerini bu ay Şanlıurfa'da gerçekleştirdi. Öğretmenlerin sorduğu sorulara cevap veren Bakan Tekin, 2024 2025 Eğitim Öğretim yılına ilişkin bir takım açıklamalarda bulundu.

Gelecek eğitim öğretim yılından itibaren lise kademesinde yazılım liseleri açmayı hedeflediklerini söyleyen Bakan Tekin, tematik eğitime önem verdiklerini aktardı.

O branşın öğretmen ihtiyacı artacak

Eğer MEB'in bu konuda bir girişimi olur ve özellikle büyükşehirlere yazılım liseleri açılırsa, bu liselerde göreve alacak özellikle bilişim alanı öğretmenlerine ihtiyaç artacaktır. Bakanlık ilk etapta ihtiyacı norm fazlası öğretmenlerden karşılayacak olsa da, ilerleyen dönemlerde bilişim öğretmenlerinin atamada ki kontenjanının artması yüksek ihtimal görünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

12 Yorum