İŞKUR En Çok Açık Olan Meslekler Hangileri? Bu Sektörlerde Hemen İş Bulabilirsiniz!

İŞKUR En Çok Açık Olan Meslekler Hangileri? Bu Sektörlerde Hemen İş Bulabilirsiniz!

İŞKUR en çok açık olan meslekler sıralamasını Nisan ayı için yaptı. Buna göre pek çok sektörde yüz binlerce açık bulunuyor. Açığın en fazla olduğu meslekler sıralamasında ise o meslekler ilk sıralarda yer alıyor. "İş arıyorum ama bulamıyorum" dediğiniz noktada bir de o alanda yayınlanan iş ilanlarına bakmalısınız. Kendinizi bu alanlarda geliştirerek daha kolay iş bulabilirsiniz:

İŞKUR en çok açık olan meslekler hakkında bilgi paylaşımında bulundu. O mesleklerde iş bulmaya çalışanlar hemen buluyor. Çünkü en çok o mesleklerde eleman aranıyor!

İŞKUR, iş verenlere soru formları gönderiyor ve hangi sektörde ne kadar elemana ihtiyaç olduğunu bu şekilde belirliyor. Bu bağlamda 2024 Nisan ayı istatistikleri incelendiğinde, genel ağırlığın özel sektörde olduğu iş verenlerin, 230.000 elemana ihtiyaçlarının olduğu ancak şu an itibari ile bu ihtiyacın sadece 100.000 adedinin karşılandığı göze çarpıyor.

İŞKUR En Çok Açık Olan Meslekler Sıralamasını Yaptı

İŞKUR tarafından yapılan istatistiklere göre, 2024 yılının ilk dört ayında, imalat sektöründe eleman açığı sayısı 341.000'i geçti. İdari hizmet faaliyetleri için açık olan pozisyon sayısı ise 128.468 olarak belirlendi. Toptan ve perakende ticaret sektöründe ise 113.509 eleman açığı bulunuyor.

İŞKUR en çok açık olan meslekler sıralamasının ilk sırasında ise özel güvenlik görevlisi yer alıyor. Bunu Turizm ve Otelcilik takip ediyor. Tam da bu noktada hatırlatmak isteriz: bu sıralama Nisan ayına özel olup, dönemsel olarak değişkenlik gösterebilmektedir. İŞKUR'un Nisan ayı istatistiklerine göre turizm ve otelcilik alanında 22.000 eleman açığı bulunuyor.

İŞKUR tarafından yapılan istatistiklere göre, reyon görevlisi, konfeksiyon işçisi, garson ve satış elemanı alanları da İŞKUR en çok eçık olan meslekler sıralamasında kendilerine ilk sıralardan yer buluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.